1. Chleb EVERYDAY – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

SMACZNY, BEZGLUTENOWY CHLEB Z ZIARNAMI SORGA I DYNI. CHLEB EVERYDAY

W dzisiejszych czasach jest ogrom ludzi, którzy są zmuszeni stosować dietę bezglutenową. Znakomitym rozwiązaniem dla takich osób jest bezglutenowy chleb z ziarnami sorga i dyni EVERYDAY. To gotowa mieszanka chlebowa stworzona do samodzielnego wypieku. Własnoręcznie upieczesz dla siebie pyszny oraz zdrowy chlebek. Zdrowy, naturalny oraz smaczny.

Chleb EVERYDAY

UNIKALNY SKŁAD MIESZANKI CHLEBOWEJ EVERYDAY

Chleb EVERYDAY jest pozbawiony wszystkich substancji, które mogłyby zaszkodzić osobie uczulonej na gluten. Nie zawiera laktozy, zbóż z zawartością glutenu, jajek, mleka, soi, orzechów, ziaren sezamu oraz innych produktów, szkodliwych dla bezglutenowców. Jego główne składniki to:
⦁ skrobia kukurydziana
⦁ mąka z ziaren sorgo
⦁ mielone ziarna słonecznika
⦁ mielony kminek
⦁ nasiona lnu
⦁ mąka z dyni

Wszystkie te składniki są całkowicie bezpieczne dla organizmu, a osoby uczulone na gluten mogą go spożywać bez żadnych obaw oraz ograniczeń.

JAK KROK PO KROKU UPIEC SMACZNY CHLEB EVERYDAY?

Przepis jest niesamowicie prosty, zwłaszcza że w opakowaniu mamy gotową mieszankę.
1. Przed tym jak otworzymy torebkę wstrząsamy nią kilkakrotnie.
2. Wsypujemy mieszankę do żaroodpornego naczynia oraz dodajemy 5 g suchych drożdży, bądź 20 g płynnych (taka ilość drożdży potrzebna jest do 500 g mieszanki)
3. Następnie należy dolać 340 ml letniej wody oraz mieszać otrzymaną mieszankę przez około 10 min aż do momentu powstania jednolitej konsystencji.
4. Tak skomponowaną mieszankę wstawiamy do rozgrzanego do 40 stopni piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia.
5. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie formujemy bułeczki, bądź wstawiamy do formy do pieczenia, kiedy wolimy chleb.
6. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 60 minut.
7. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy chleb, bądź bułki przez około godzinę.

I to wszystko! Szybko, łatwo oraz apetycznie. Możesz cieszyć się pysznym i świeżym chlebkiem własnej roboty. Ja jestem zafascynowana jego smakiem, zresztą nie tylko ja. Moja rodzina nie może się go nachwalić. Zwłaszcza gdy jeszcze ciepły trafia na nasz stół. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy, a to przecież najważniejsze.

CHLEB EVERYDAY I MNÓSTWO KORZYSTNYCH OPINII

Już wcześniej słyszałam same dobre opinie na temat tego chlebka. Dziś sama wydałabym taką opinię. Jest rewelacyjny. Oto kilka opinii z sieci:

„Mój synek jest na diecie bezglutenowej. Chlebek niezmiernie mu smakuje. Pomaga mi w przygotowaniu, co cieszy go jeszcze bardziej. Jest niejadkiem i miałam duży problem z wybraniem dla niego odpowiedniego pieczywa. Ten chlebek wręcz pochłania. Polecam każdemu. U nas zagościł na stałe”.
Martyna 27 lat.

„Oboje z mężem nie tolerujemy glutenu. Chleb EVERYDAY to dla nas znakomite rozwiązanie. Jest pyszny i zdrowy. Na naszym stole będzie jeszcze przez długi czas. Zwłaszcza że smakuje obłędnie”.
Magdalena 33 lata.

Jak widać nie tylko ja jestem zafascynowana mieszanką chlebową EVERYDAY. Spróbuj i Ty. Naprawdę polecam.