Odchudzające składniki – lista

Myślisz jak poprawić wygląd figury i zgubić kilka kilogramów?

Zazwyczaj wystarczą drobne, ale trwałe zmiany w zakupie podstawowych produktów. Sięgnij w sklepie po składniki stymulujące proces odchudzania. Dzięki nim możesz polepszyć swój metabolizm także sprawisz, że wyzbycie się tkanki tłuszczowej będzie bardziej efektywne.

Naturalne spalacze tłuszczu

Natura jest genialnym dietetykiem. Stworzyła całą gamę roślin, które mają wpływ na proces termogenezy organizmu. Oznacza to, że po zjedzeniu produktów zawierających bezwonną substancję zwaną kapsaicyną, np. papryczki chili albo posypaniu kanapki pieprzem kajeńskim wyczuwalne jest charakterystyczne ciepło. Ostrość zmusza organizm ludzki do spalania większej liczby kalorii, aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała. To z kolei sprawia spadek masy. Dodatkowo kapsaicyna ma atrybuty zmniejszające apetyt. Osoby, które nie lubią ostrych przypraw mogą zażywać ją w formie suplementów, np. Get Slim Morning od Noble Health na podstawie ekstraktu z papryki w tym kapsaicyny, zielonej kawy i zielonej herbaty.

Dłużej syta

Podjadanie i napady głodu to jedne z najczęstszych przyczyn przerywania diety. Warto wybierać warzywa bogate w błonnik, bo zapewnia on uczucie sytości na dłużej. Błonnik doskonale wchłania wodę i pęcznieje w żołądku, dzięki dlaczego pozwala minimalizować uczucie tzw. wilczego głodu. Oprócz tego nie dostarcza kalorii, reguluje pracę jelit i pozytywnie wpływa na proces wydalania zbędnych produktów przemiany materii. Aby spełniał swoje funkcje musi być jedzony w dostosowanych ilościach, około 25-30 g dziennie, czyli równowartość czterech łyżek kaszy gryczanej, trzech suszonych śliwek lub trzech łyżek otrąb żytnich. Produkty lub suplementy bogate w błonnik, np. glukomannan najlepiej popijać dużą ilością wody. Wtedy zrealizuje swoją funkcję w 100%.

Odchudzająca zielona herbata

Naukowcy z Brazylii udowodnili, że zielona herbata działa jak turbo uzupełnienie codziennej diety i treningów. To za sprawą składników aktywnych, głównie katechin EGCG zawartych w „małej zielonej”, które mają swój udział w większości procesów powiązanych z odchudzaniem – polepszają metabolizm, podnoszą efektywność ćwiczeń i przyspieszają spalanie tłuszczu. Po przebadaniu różnych grup kobiet uprawiających sport, okazało się, że te, które cały czas piły zieloną herbatę schudły najwięcej, a ich tempo metaboliczne wzrosło. Aby zaczerpnąć z naparu to, co najlepsze, trzeba parzyć herbatę 3-4 minuty w temperaturze około 80 stopni. Bez dodatku cukru!

Add a Comment